livetmedGud.blogg.se

Här, på denna bloggen, vill jag presentera den kristna tron.Och jag vill ha bibeln i centrum, jag tror fullt och fast på att det är just bibeln en kristen skall ha som sin källa.. Har du frågor, eller funderar på nåt, får du mer än gärna fråga... Svarar så gott jag kan...

Hur kan jag komma till Gud ?

Kategori: Frälsningen

Du kan bli frälst därför att Jesus dog och uppstod från de döda.
 
Jag tror att varje människa, innerst inne, längtar efter frid med sin skapare.Vare sej hon vet om det eller inte..Denna längtan tar sej kansje utryck i andra saker, som hon försöker fylla tomrummet med.
Det tomrummet som det är menad att Gud skall fylla, som endast han kan fylla!
så här står det i  bibeln :
 
"Gud har lagt ner evigheten i människornas hjärtan". (Pred 3:11).
 
Detta betyder att inom varje människa finns en längtan efter Gud. Inom varje människa finns en aning om att detta livet inte är allt...Hon vet  att det inte tar slut den dagen hon dör....Många förtränger denna viskningen inom henne, som kommer från evighetens Gud, hennes skapare..Men, Gud ger inte upp om en enda människa.
Han kommer att söka henne ,enda tills hon har tagit sitt sista andetag...
 
Hur kommer jag till  Gud, då? Bibeln säger att "Alla har syndat, och  gått miste om härligheten från Gud" Rom-3-23
Är det hopplöst för en människa att komma till Gud då? Ja, om hon endast ser till singa egna gärningar, så ja! Om hon förtröstar sej på goda gärningar och ett "anständigt liv". Det i sej räcker inte för att ta henne till himlen när hon dör..Inget vi själv kan åstadkomma räcker till..
Gud kräver total syndfrihet, han  kan inte ha gemenskap med nån form av synd eller mörker.
.Han är en helig Gud!
Det var därför Gud sändte Jesus till vår  värld...Han var den enda som kunne leva detta liv som Gud krävde av varje männniska! Synden i människan krävde ett straff.Och Bibeln säger så här om detta:
 
"Så högt älskade Gud världen att  han utgav sin enfödde son, på det att var och en som tror på honom, inte'skall gå förlorad, utan ha  evigt liv."  Joh.3.16
 
När en människa inser sin ställnig inför Gud, att hon är en förtappad syndare inför en helig Gud,då förstår hon att hon behöver en frälsare, hon behöver Jesus ! Då inser hon att utan Jesus är hon förlorad...
 
Detta tar  hon emot genom att tro på det !
 

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herre och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst" 
Rom 10:9
 
"Men åt dem som tog emot honom  ( Jesus ) gav han rätten att bli. Guds barn, åt alla som tror på hans namn", (Joh 1:12)
 Gud vill att varje människa skall bli frälstt, och lära känna honom !
Kommentera inlägget här: