livetmedGud.blogg.se

Här, på denna bloggen, vill jag presentera den kristna tron.Och jag vill ha bibeln i centrum, jag tror fullt och fast på att det är just bibeln en kristen skall ha som sin källa.. Har du frågor, eller funderar på nåt, får du mer än gärna fråga... Svarar så gott jag kan...

ENDAST Jesus kan frälsa !

Kategori: Jesus ..

Det vi kan se rundt omkring oss, skapelsen, vittnar om Guds existens!  Den talar om att allt detta rimligtvis måste ha en skapare..Nån har tänkt ut allt detta.

Alla logisk tänkande människor måste inse att ingenting kan uppstå ur...ingenting! Hur skulle det gå till, egentligen?  Jag tror iblandt som så, att en del människor inte VILL tro på nån gud, därför vägrar men helt enkelt överväga möjligheten för att det faktisk kan vara så..Om Gud endå finns, så måste man ju ta ställning till honom, det är svårt att totalt ignorera honom, om man tror att han finns...
Nu kan man ju SE att han finns genom att titta på skapelsen! Man kan komma till insikt om detta faktum genom det.
Men, enbart denna insikten ( att det finns en Gud) är ingen frälsande insikt...Många människor tror att det finns en Gud, att det finns  "nåt som vi inte kan se....", osv. Men, dom är endå inte frälsta!
Frälst / räddat / Guds barn, blir man endast genom att tro på Jesus..Genom att TRO att han betalade för dina synder, genom att låta sej spikas upp på ett kors! Att han där bar ditt och mitt straff...Och att VI får gå fria! VI får återknyta gemenskapen med vår skapare, iom. att synden som skilde oss åt är borta!            

 
"Ty så högt älskade Gud världen, att han utgav sin enfödde son, på det att var och en som tror på honom, inte skall gå förlorat, utan ha evigt liv.
Gud sändte inte sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skulle bli frälst gennom honom.Den som tror, blir inte dömd! Den som inte tror, är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds sons namn"  
Johannes 3.16-18
 
En del människor har svårt att "ta in" det anspråk som kristendomen gör, det höga anspråk som Jesus
gjorde då han gick omkring här på jorden.
Man säger nåt i stil med att "Så bokstavligt kan man väl inte ta det, självklart kan det finnas andra väger till Gud/himlen..."  Ungefär som att "alla blir saliga på sin egen tro...."
Men, det gör det inte! Inte om man tror på Jesu egna ord:
 
"Jag är vägen, sanningen och livet.Ingen kommer till fadern utan genom mej" Joh.14.6
 
Man kan inte lägga till sina egna tankar till dessa ord, och säga att Jesus nog inte riktigt menade det han sa. Han menade det han sa, annars hade han sagt det han menade !
Det börjar smyga sej in så mycket människotankar i många krista sammanhäng i dag, att det är skrämmande! I en del kyrkor behöver inte ens prästen vara troende! Bibeltroende, altså.... Jag tycker det är tragisk, skrämmande och trist ! 
Vad skall man bygga  sin tro på, om inte på Guds ord? Då blir det ju inte kristendom man förkunnar, utan nåt hemmasnickrat, som inte kan frälsa en enda människa!
Självklart är tron "fri", i den bemärkelse att människor tror vad dem vill, det går inte att tvinga nån att tro på ett visst sätt.Men, om man tex. förvränger det mest centrala i den kristna tron, nämligen budskapet om Jesus, som kom för att frälsa syndare, då är det inte kristen tro man förkunnar, utan...nåt annat!
Förkunnar man att det visst finns "många vägar" till himlen, att Jesus endast är en av dessa, då leder man människor vilse från sanningen..Och det är mest tragisk om det är år präster och andra ledare som gör detta..
Då tror man inte på frälsarens EGNA ord: "INGEN kommer till fadern (Gud) utan genom mej."
 
Kommentera inlägget här: