livetmedGud.blogg.se

Här, på denna bloggen, vill jag presentera den kristna tron.Och jag vill ha bibeln i centrum, jag tror fullt och fast på att det är just bibeln en kristen skall ha som sin källa.. Har du frågor, eller funderar på nåt, får du mer än gärna fråga... Svarar så gott jag kan...

Guds kärlek till dej...

Kategori: Gud

l
 
Många människor är arga på Gud.De säger sej inte tro på honom, men, de är endå, på nåt sätt, arga på honom.
Man kan inte begripa hur Gud kan tillåta all ondska som sker på vår jord, med alla oskyldiga människor som får lida..De tycker att Gud borde gripa in och stoppa all orättvisa !
Men, det är detta med människans fria vilja, hennes val, hennes ovilja att dela med sej.Jag tror, att denna världen kan frambringa nog med föda, för att ingen människa skulle behöve hungra! OM vi bara ville dela med oss! OM resurserna vore rättvist fördelade mellan människor!
Och det är inte GUD som startar krig, det är det människor som gör !  Bibeln säger :
 
"Vi vet att vi tillhör Gud och att hela världen är i den ondes våld. 1 Joh 5:19.
( Dvs.det är det onda som råder i denna världen, pga.mäniskors synd/bortvendhet från Gud )
 
Sen så drabbas äen goda människor av onda saker...Alla människor kan drabbas av sjukdomar och andra svårigheter,därför att denna världen är i den ondes våld !
Men, Gud är inte ovärksam i denna världen..Men han går aldrig emot en människas vilja.( tyvärr kan man tycka iblandt)  Men, bibeln lär som så: Att en dag kommer Gud att gripa in ! Han kommer att döma all orättfärdighet som finns på denna jord!
OM han skulle göra det nu, skulle han vara tvungen att döma/ straffa  ALL orättfärdighet som finns...Även DIN orättfärdighet ; du som inte tror/ vill tro / kan tro på honom !  Iom. att ingen människa i sej själv "duger" inför Gud, inget har lyckats hålla hans bud till 100% , är alla skyldiga inför honom.
Så, om Gud skulle straffa människan/ sätta stopp för allt lidande nu, vore han tvungen att även straffa dej....
 
 "Han dröjer för er skull, eftersom han inte vill att någon skall gå förlorad utan att alla skall få tid att
 omvända sej"   2.Pet.3.9
 
" Gud vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen."   1.Tim.2.4
 
Altså,Gud dröjer med sin dom, därför att han vill ge människan tid att omvända sej..Omända sej till tro på honom, tro på den frälsning som finns för alla människor..
 
 
 
"Och han skall torka alla tårar från deras ögon. Döden skall inte finnas mer och ingen sorg och ingen gråt och ingen plåga. Ty det som förr var är borta."  Upp.21.4
 
 Dessa orden handlar om guds barns tilvaro hos sin fader Gud, i himlen !
 
Kommentera inlägget här: