livetmedGud.blogg.se

Här, på denna bloggen, vill jag presentera den kristna tron.Och jag vill ha bibeln i centrum, jag tror fullt och fast på att det är just bibeln en kristen skall ha som sin källa.. Har du frågor, eller funderar på nåt, får du mer än gärna fråga... Svarar så gott jag kan...

Ähh, det duger?

Kategori: Allmänt

Är det någon av oss som har försökt göra något på egen hand som inte blev så bra som vi tänkt oss? Kanske man vill ändra på något hemma, eller laga en elektronisk apparat. 
 
Det är inte så få som försökt sig på att anlägga trädgårdar, renovera sina hem, lägga golv, sätta väggar, tapetsera och dra rör efter Martin Timmels hemmafixarprogram ”Äntligen hemma”. 
 
Det blir ju inte alltid så bra om det inte är en hantverkare, ett proffs på plats. Men det finns alltid glada amatörer som försöker, och om någon påpekar att den där väggen är sned och vind så utbrister man: ”Ähh..det duger!”. Men om rören läcker och det blåser in i huset och saker och ting rasar ihop, eller det blir fuktskador, ja, då tvingas man kanske till slut att ringa efter en hantverkare.
För många tar det emot att erkänna att man misslyckats. Man har ju gjort det själv, och vill inte vara beroende av andra. ”Ähh..det duger!”.

Är det inte så det ofta blir med våra liv?  När man ser tillbaka på sitt liv, så ser man en hel del misslyckanden. Man märker av rispor och revor i fasaden. Men så kommer tanken att man gjort så gott man kunnat. ”Ähh..det duger!”.
Vi glömmer att våra liv mäts med en annan måttstock. Det är  Gud som ser på våra liv. Om det handlade om våra liv, så skulle han säga: ”Nej, det duger inte alls”. Gud förväntar sig att vi skulle lyda hans lag fullkomligt. Har vi uppfyllt alla buden? Har vi motstått alla frestelser? Gud kommer inte att säga: ”Ähh..det duger!”.  Våra liv är projekt för evigheten, inga mänskliga renoveringsobjekt.
 
Gud är helig och till hans himmel kommer bara den som är helig. Det var därför Jesus kom till vår värld. Oftast talar vi om Jesus som tar straffet för våra synder. Han dog på korset som vår ställföreträdare.
Men Kristus är också ställföreträdare i en annan bemärkelse. Guds krav på lydnad gentemot människan står kvar, och Kristus måste göra just det där som vi misslyckades med att göra, lyda alla buden, och motstå alla frestelser. Jesus tar straffet i vårt ställe men han uppfyller också lagen i vårt ställe. Det är ungefär som den där hantverkaren som kommer efter våra misslyckade renoveringsprojekt, han forslar inte bara bort skräpet, han bygger upp ett helt nytt hus perfekt.
 
Skriften säger:
 
Han hade inte begått någon synd, och svek fanns inte i hans mun.” (1 Petr. 2: 22)

ni vet att han uppenbarades för att ta bort synderna, och synd finns inte i honom.” (1 Joh. 3: 5)
 
när tiden var fullbordad sände Gud sin Son, född av kvinna och ställd under lagen, för att han skulle friköpa dem som stod under lagen, så att vi skulle få söners rätt.” (Gal 4: 4-5)
 
 
 
Kommentera inlägget här: